California

Bedre sent en aldri. Heeh. Tenkte jeg skulle fortelle litt om uken i California, den beste uken i mitt liv.

Californiasangen vår; Rihanna - S&M

Vi kom frem på lørdagen og reiste hjem på fredagen, så vi hadde 4 hele dager der. Men vi gjorde så mye så det føles som om vi var der mye lengre. Det var overskyet på lørdagen, søndagen, og delvis mandagen, men resten av uka var det veldig varmt og fint. Litt annerledes enn her i Utah, hvor det fremdeles ligger på 0-10 grader. Er veldig glad for at jeg reiste hvertfall, kan anbefale alle sammen å reise på en sånn tur! Jeg har vært i New York og California med Explore America, og begge turene var veldig bra.


Alex og meg på flyet, klare for ei uke i Calii


Forran Hollywood-skiltet


Alle nordmennene på turen, tre av oss var fra Utah


Walk of Fame - Michael Jackson


Pritsana, Tom Cruise heeh, og meg


De norske jentene i Rodeo Drive, en av de mest ekslusive shopping gatene


Beverly Hills skiltet!
I gjennomsnitt så tjener de som bor i Beverly Hills 24 millioner norske kroner i året, og når du tenker på hvor billig alt er her i forhold til i Norge, så er det en god del penger. De fleste er plastiske kirurger eller advokater eller sånne ting.


Vi brukte hele mandagen i Universal Studios, det var kjempemorro! Her er hele gruppa samla utenfor parken. Berg og Dalbaner, spøkelseshus, filmeffekter, water show, det var så mye å se!


Wisteria Lane fra Frustrerte Fruer.
Vi tok en sånn omvisningstur for å få se hele parken, men de drev på å filmet en av episodene første gangen vi tok touren så vi gjorde det to ganger. De har filmet mange filmer i den parken, det var kjempegøy å se alt!


Litt av Wisteria Lane den første gangen når vi bare kjørte forbi.


The Simpsons!


Madeleine, Siri, Toneli


Bates Motel


De jeg hang med i parken; Alex, Toneli, Madeleine, og meg


Litt dårlig bilde, men dette er bilen Mr.Bean har brukt i filmene. Den var kjempeliten


Når parken stengte gikk vi til Hard Rock Cafe og spiste middag. Rett ved siden av parken var det ei gate med mange butikker, akkurat som en liten by! Kan sammenligne det med Sauda kanskje, litt mer butikker da. Og dette er liksom bare ei lita gate som hører til parken eller noe


Venice Beach. Har ikke ord, men kan prøve å beskrive: Crazy people, hasj, freak show, fattigdom, ja. Hva skal man si? Hasj er lovliggjort i California for medisinsk bruk, men jeg er helt sikker på at hvis jeg hadde gått inn i en av de klinikkene der for å få resept på hasj så hadde jeg fått det. Folk satt langs strand-promenaden og spurte om vi hadde noen dollar å ofre så de kunne kjøpe seg alkohol og hasj. Enough said.


Skjønner du hva jeg mener? Heeh


Første som møtte oss før vi var kommet ned til selve stranda. Og som de turistene vi var spurte vi om vi kunne få ta bilde, da posa han så fint vet du


Vi måtte gå ned til sjøen for å sjekke ut havet også, men det var for kaldt til å ta seg en dukkert


Perfekt eksempel på alle de freakene som var der. Han stod på denne krakken halvnaken med noen plastikslanger og ropte "God be with you" og "God bless you all" og "Praise God" osv imens han gjorde disse rare bevegelsene.


Basketball


Denne mannen er visst verdenskjent. Han stod der og sang "Jinglebell, jinglebell, help me get drunk" og tigga om penger. Der står han hver dag, vet ikke hvor mange år han har gjort dette her, sikkert en god del.


Alex, Chris og meg. Chris var guiden vår i NY også, når vi satt på flyet så snakka vi om hvor gøy det hadde vært hvis han hadde vært guiden vår i California også. Derfor var det ganske morro når han dukka opp på flyplassen!


På onsdagen reiste vi fra LA til San Francisco. 8 timer på buss, derfor jeg ser sånn her ut heeh. Dette er hvertfall foran The Golden Gate Bridge, for de som ikke så det.


Toneli, Madeleine og meg foran San Francisco


Meg og Toneli


Husene fra Tv-serien Full House, eller Under Samme Tak på norsk


Fra båt-turen rundt Alcatraz, fengselet hvor Al Capone satt fengslet. Vi satt å prata istedenfor å høre etter når de prata om historien om fengselet, så kanskje derfor det ble mer bilder av utsikten...


Alcatraz


Foran The Capitol Building i San Francisco


På flyplassen i San Francisco. Jeg hadde overvekt, så vi justerte koffertene litt. Så vi åpna de rett foran der vi sjekka inn, tenkte ikke på at det kanskje var litt merkelig siden det var ganske mange folk der. Så kom ei dame bort og spurte om vi hadde kamera for "you would wanna remember this" sa hun. Da slo det oss at det kanskje var litt rart. Jaja, bønder i byn heeh. Lurer litt på hvordan jeg skal komme meg hjem til Norge foresten, når jeg har overvekt etter ei uke i California..

Dette er et fåtall av alle bildene som ble tatt, hvis du vil se mer så kan du adde meg på Facebook og se alle bildene jeg har lagt ut fra turen og alle bildene jeg er tagget i.

Jeg hadde hvertfall en super uke, med helt utrolige folk! Tror aldri jeg har ledd så mye på ei uke, merker jeg savner den norske humoren. Jeg har gode venner her i Utah som jeg kan ha det veldig morsomt med, men det er annerledes uansett. Tror det er vanskelig å forstå hvis du ikke har gjort noe lignende selv. Ble kjent med mange folk fra hele verden også, hele gruppa ble som en stor familie.

De første dagene etter at jeg kom hjem var ganske tunge, jeg ville bare tilbake til California og se alle folka igjen. Å gå fra ei sånn uke hvor det skjer noe hver dag og hvor vi er rundt masse folk hele tiden, til å komme hjem til hverdagen hvor det ikke skjer så mye spennende, er ganske rart. Men jeg tenkte litt sånn; Ikke gråt fordi det er over, smil fordi det skjedde. Jeg er jo veldig takknemlig for at jeg fikk gjøre dette.

Jeg vil hvertfall tilbake til California en gang, kanskje for å gå på College? Får se hvor jeg ender opp.

Vet ikke hva mer jeg kan skrive, føler at uansett hva jeg skriver så er det ikke bra nok. Det går ikke an å beskrive, men det var definitivt den beste uka i mitt liv så langt! Enough said.

XOXO

Én kommentar

Hedje

11.apr.2011 kl.21:49

Omg såå gøøøøy! Håpe du vett kor heldig du e?? Alt du får opplevaa...e dødsmisunnelig eeg. Såg på nedtelling i innlegget ovenfor, guu så fort det har gått! Glede meg te å få deg hiim, missu <3

Skriv en ny kommentar

Siri Å. Wiersen

Siri Å. Wiersen

17, Sauda

Jeg nyter livet som utvekslingsstudent i USA skoleåret 2010/2011, og bloggen handler vel mest om dette. Kommentarer blir satt pris på :)

Image and video hosting by TinyPic bloglovin bloglovin Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits