If this is what we've got, then what we've got is gold.

Heei bloggen.

Blogg.no var ikke samarbeidsvillig i går, så jeg ble irritert og avslutta blogginnlegget. Lol.Men for de som ikke forstod det på sangen og sangteksten, så tenkte jeg at jeg skulle skrive om hjemlengsel osv. Minussidene ved å være utvekslingsstudent, om du vil.

Jeg husker for 2-3 år siden, da jeg satt hjemme i Norge og leste blogger om folk som var utvekslingsstudenter. For meg var det en drøm, men det var også noe jeg aldri trodde at jeg faktisk kom til å tørre å gjøre. Ett år borte fra mamma og pappa, flytte inn hos fremmede og starte helt på nytt. Bygge opp vennskap og alt det fine jeg har hjemme, helt fra scratch. Det er en fjern tanke for mange.
Etter som 10. klasse nærmet seg slutten, var jeg sikker på at det var dette jeg ville. Og i oktober for et år siden sa mamma til meg at jeg kanskje burde søke. Mamma og pappa hadde sagt nei frem til da, nemlig. Det var først da jeg begynte å tenke på hjemlengselen og alle minussidene ved å reise, og jeg begynte å tvile på om jeg faktisk ville reise. Nå er jeg veldig glad for at jeg valgte å gjøre det!
Sangen jeg la ut på bloggen i går handler om å drømme stort, og gjøre noe med det. Og om at uansett hvor tungt man har det, så kommer det alltid bedre tider. Og at når du har det morsomt, så nyt det! For det hjelper. Overskriften jeg hadde på det innlegget sier seg jo selv; uansett hvilken risk du tar, så kommer det noe godt ut av det. Enten får du en super opplevelse som du aldri ville vært foruten. Eller så vokser du utrolig mye på det, og lærer mye om deg selv og andre. Som utvekslingsstudent tror jeg du får begge deler.


A life devoid of risk is hardly a life at all.
-AG.

Men det spørsmålet jeg fikk var vel egentlig om hvordan jeg takler hjemlengsel. Jeg har grått på grunn av hjemlengsel èn gang på disse 3 månedene, og det var etter tre uker ca. Det var når jeg måtte ringe til mamma for å spørre om noe, og da ble det litt for mye på en gang. Lei av å prate dårlig engelsk hele tiden, lei av å ikke forstå noe på skolen, lei av å være borte fra mamma og pappa.
Og jeg syns ikke det var noen stor greie når jeg tenker tilbake på det, det varte i kanskje to dager. Jeg har hatt verre dager hjemme i Norge, for å si det sånn. Når jeg har en dårlig dag, så lar jeg være å prate med mamma og pappa. Det kan gjøre det litt verre.

Så det er litt vanskelig for meg å skrive om hjemlengsel, når jeg egentlig ikke har hatt noe særlig. Spør meg etter jul, så har jeg sikkert litt mer å si om det! Selvfølgelig har jeg tunge dager i blant, det er jo helt normalt. Men det hadde jeg jo hjemme i Norge også, så det er jo ikke noe spesielt. De dagene har bare lett for å bli litt ekstra tunge når man er borte fra alt kjent, men det går jo over.

Jeg har allerede begynt å planlegge neste reise etter jeg er ferdig med videregående. Kanskje blir det noen år på college her, eller kanskje blir det noen måneder i et annet land som en del av utdanningen min. Tiden vil vise!
Så det jeg mener å si, er at du må ikke la hjemlengsel og sånne småbagateller stoppe deg fra å reise eller drømme. Problemer vil du støte på uansett hvor du er i verden. Det viktigste er at du følger drømmene dine, ingenting føles bedre enn det!

James Blunt - Stay The Night, bare fordi den er fin.

Peace out!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siri Å. Wiersen

Siri Å. Wiersen

17, Sauda

Jeg reiser til USA med Aspect for å bo der skoleåret 2010/2011, og bloggen handler vel mest om dette. Kommentarer blir satt pris på :)

Image and video hosting by TinyPic bloglovin bloglovin Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits