Javellkjell

Haaay bloggen.

Jeg var på kino på lørdag; Life as we know it. Se den! Josh Duhamel er i den, det burde være grunn nok :))

Og på radioen i går hørte vi Madcon - Beggin! Wee.

Jeg fant ut at jeg ikke tok så mye bilder i Park City den helgen jeg var der. Men tenkte jeg kunne fortelle litt om det uansett, hvis noen lurte på hvordan det var. Park City er en av de dyreste plassene å bo i hele Utah, på grunn av statusen byen har fått; det er en skiby. Det er en veldig liten by også, mindre enn Sauda(4500 folk) tror jeg. Vi lå på et sånn ski-resort-luksushotell. Vi hadde en av toppleilighetene, som koster over 4000 kroner per natt å ha i vintersesongen!! Den ene dagen gikk vi og så oss rundt utenfor hotellet. Men det var visst det samme som shopping, for det var akkurat som en liten by med allslags skibutikker. Åå det var så fint, angrer på at jeg ikke tok bilde. Jeg vil tilbake!
En annen dag gikk vi rundt i selve byen Park City, og det var lett å merke at det er en skiby. For det første var det barer(afterski) der, tror det var første gang jeg har sett en bar siden jeg kom til Utah. Og så var det mye butikker hvor de selger/leiger ut skiutstyr, og de butikkene hvor de solgte klær var sånne typiske skimerker.


Main Street i Park City!


Dovreski inne på en butikk! Er ikke det norskt? De var hvertfall kjempedyre fordi de er så sjeldne, det var litt morsomt.

De hadde også et kjempestort outlet-mall(salgs-kjøpesenter, på en måte) der, det var så kjedelig å gå rundt der blakk. De hadde alt fra Abercrombie & Fitch til Oakley til Nike, alt du kan spørre om egentlig.
Vet ikke hva mer jeg kan fortelle. Jeg fant en fin pels i Main Street som kosta 50.000 kroner, og jeg fortelte mamma om den i dag. Da fortalte hun om det store oppstyret om pelsindustrien i Norge for tiden. Hehe.

Jeg er i mot dyremishandling, men jeg vet at det er mange pelsoppdrettere eller hva det kalles der ute, som behandler dyrene sine bra. Det blir bare mest fokus på de som mishandler dyrene sine, og jeg synes det hadde vært bra om Norge hadde fått litt mer fokus på å fikse dette. Men akkurat som dyr blir slaktet for å spises, så blir noen dyr slaktet for å la pelsen bli til klær. Men dyremishandling er jeg helt i mot, skjønner ikke at noen kan behandle uskydlige dyr så fælt.

I helgen var jeg i Provo med noen venner igjen. Vi gikk på skøyter og så en film! Samme dag, selvfølgelig, ble jeg ringt av en fra college som lurte på om jeg ville bli med å spille litt innefotball. Kjedelig at sånne ting alltid skal skje på samme dag. Menmen, det var nok ikke siste gang de spilte fotball.


Sarah og meg på skøyteisen!


Noen liker å vise seg frem litt mer enn andre. Lol.


Vi måtte få tiden til å gå når vi venta på at kinoen skulle starte daa.

Og når vi var i Park City så var vi på et sånn world's market! Så nå er jeg klar for julen!!


Svenskt gløgg, adventskalender og pepperkaker!

Og hva er det? Jo det er braa.Jeg ble spurt om kostnadene for å komme hit. Med Aspect så er programavgiften ca 60.000. Forsikringen gjennom Aspect koster rundt 4000, og NY-turen koster rundt 6000. Begge deler er valgfritt. Så kom vaksinene mine på ca 1200. Og for visumet betalte jeg 1000 tror jeg. Hvis du vil ha statsvalg eller regionsvalg kommer dette selvfølgelig utenom, jeg valgte ingenting og det angrer jeg ikke på! Tror det var fire delbetalinger, den første er innen to uker etter at du søker. Så er det en annenhver måned fremover eller noe sånn. Stipend får jeg utbetalt i august og januar, det er ca 52.000 til sammen tror jeg. Jeg betalte ca 20.000 selv, ved å jobbe. Håper dette var et greit svar på spørsmålet!

That's it for now, spør hvis dere lurer på noe!
Hadem.

3 kommentarer

Så fin blogg du har! :)

Blir veldig glad om du besøker min<3

Marte

08.nov.2010 kl.10:04

Så gøøy! Sto dere på ski`? :)

Susanne

08.nov.2010 kl.16:08

Å, den filmen vil eg se!

Så koslige bilder med vennene dine i fotoboksen:)

Skriv en ny kommentar

Siri Å. Wiersen

Siri Å. Wiersen

17, Sauda

Jeg reiser til USA med Aspect for å bo der skoleåret 2010/2011, og bloggen handler vel mest om dette. Kommentarer blir satt pris på :)

Image and video hosting by TinyPic bloglovin bloglovin Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits