Cedar City

På fredag reiste hele familien, inkludert Brianna og Ben, til Cedar City. Det er en cirka 4-times kjøretur. Cherilyn har søster, mor og bestemor der, så vi besøkte dem. Det var veldig koselig, og på lørdagen reiste noen av oss til Zion nasjonalpark. Det var kjempegøy! Turen vi gikk på var opp til en plass som kalles for "Angels Landing". Den blir beskrevet slik:
"Zion's best short hike with something for everyone. People love Refrigerator Canyon and Walter's Wiggles(plasser oppover turen). The final segment to the top is hair-raising, but safe if you go with extra care. Don't go if it's icy or windy or if your'e afraid of hights(dette sa ingen noenting om før vi gikk oppover, jeg har høydeskrekk!!). Not for kids."


Ben, Brianna, meg, Terry, søskenbarnet til Kate og Brianna og faren hans. Angel's landing ser dere i bakgrunnen, toppen vi skulle bestige for dagen :)
Det står at det er vanlig å bruke 4-5.5 timer på turen, men vi brukte ikke mer enn 4 tror jeg. På vanskeligheten står det ekstremtur, men jeg syns det gikk helt greit. Før vi skulle dra opp sa folk at det var en kjempetøff tur og sa at de håpte vi overlevde osv, så jeg forventa en skikkelig ekstremtur. Men det gikk fiint, Amerikanerne overdreiv......


Litt av starten på turen. Alt så ut som en teinefilm for det va så rødt! Med ørkensanden og kaktusene og alt minte det meg om "Per-Ulv" lol.


Litt mer av veien. Sjekk hvor høyt der er ned herfra! Hadde noen vist meg dette på forhånd hadde jeg sagt neitakk... Men jeg angrer ikke da, det var verdt det!


Tøffing da vet du!! Minte meg om Afrika der nede, så ut som en savanne eller noe sånn. Var kjempefint der hvertfall :)


Pause i Refrigerator Canyon, kjølig og godt!
Folk fra hele verden kommer til Utah for å besøke Zion's, og vi møtte mange fra England, Australia, Tyskland, ØstEuropa osv.


Brianna og meg :)


Brianna, meg og Ben nesten på toppen. Var sånn sikksakk oppover, så Terry måtte ta bilde :))


Utsikten, nesten fra toppen!


Meg og Terry.


Naturfotografen!
Jordekorn, som en blanding av ekorn og mus. Var over alt der oppe, og ikke redde for mennesker. Måtte ta bilde av en daa :))


Litt av hvordan veien opp ser ut, ovenifra.


På veien tilbake til Cedar City kjørte vi innom en liten utsiktsplass, her var vi 3155 meter over havnivå!!
Terry insisterte på et siste bilde, var ikke få bilder han skulle ha meg med på i løpet av turen, lol :)


Når vi kom hjem måtte vi innom den lokale Shaved-Ice-Bilen, kjempegodt! Er på en måte som en slush, men den er mer som en is, vet ikke hvordan jeg kan forklare det helt skikkelig.

Har hatt en kjempemorsom helg, er så glad for at jeg ikke rekker å kjede meg! For når jeg kjeder meg får jeg automatisk hjemlengsel. Nasjonalparken var en helt fantastisk opplevelse, er så glad for at jeg kom til en stat hvor naturen er helt forskjellig fra den norske!

Når det kommer til det å prate engelsk, så går det veldig fint. Går liksom av seg selv, har jo ikke noe valg. Det vanskeligste med engelsken var måten de prater på. For eksempel hva jeg skal svare når butikkdama sier "hi how are you?", eller når jeg skal si "I'm sorry" og "eccuse me" og "thanks" og sånne ting, for det sier de hele tiden. Sånne ting er de vanskeligste, men det går fint. Vi fra Norge har hatt engelsk så lenge at pratinga i seg selv ikke er noe problem, uansett om du har karakteren 2 eller karakteren 6 i engelsk på skolen. På skolen går det også fint, det er bare i noen fag slik som matte, at det er litt vanskelig på grunn av at de bruker andre uttrykk osv. Men jeg henger med så langt! Så hvis du er en fremtidig utvekslingsstudent, men er usikker på grunn av språket, ikke la det stoppe deg! Tenk på alle de norske som reiser til andre land enn engelskspråklige, eller folk fra andre land som kommer til USA, som ikke kan noe engelsk. Det er jo en av grunnene til at folk reiser, nemlig for å lære et nytt språk!
Når det gjelder lekser, så spørs mengden lekser på hvilken lærer du har. Jeg har til nå bare hatt lekser i tre fag, i to av de fagene har jeg samme lærer. Men det er ikke vanskelig, de fleste lærerne retter ikke feilene, de gir deg full pott så lenge du bare gjør det du skal. Men når vi har komt skikkelig igang med skolen, og når vi begynner med prøver jevnlig, så regner jeg med at det blir litt lekser hver dag. Men det er vanlig å være hjemme resten av dagen når du kommer hjem fra skolen, så det er ikke sånn at du går glipp av så mye. Så jeg regner med at jeg skal overleve det også.

På fredag var det College-dag på skolen, dvs at det kommer representanter fra alle College'ne i Utah for å fortelle om sitt College og hvorfor vi bør velge å gå på College. Det er det samme som høyskole eller universitet i Norge. Det virker kjempegøy, det er så mange klubber eller sporter du kan være med på, og det er mange danser og mye som skjer hele tiden, som for eksempel skolekamper, virker helt topp! Akkurat nå frister det å fullføre 3. klasse hjemme i Sauda, for så å reise tilbake å gå på College. Men det er to år til, så jeg har litt tid til å bestemme meg på enda!

Adressen min her i USA ligger under kategorien "kontakt", for de som lurte på det :)

Hej!

5 kommentarer

Helle

13.sep.2010 kl.02:28

Høres ut som du har det bra :D Og forresten; GENSEREN!!! LOVE IT!! haha <3

Mamma

13.sep.2010 kl.07:33

For noen flotte bilder! Imponerande at du har vore der, det må jo ha vore litt skummelt.... Det er jammen litt av ein natur du omgir deg med :-) Fint at det går bra på skulen óg, kosa deg videre, klem frå mamma

Maria Ljung

13.sep.2010 kl.10:51

college i usa hadde sikkert vert driitkult!! har tenkt på det eg óg :p

såg ut som ein kjekk tur forresten, ikke heilt ekstrem meen :)

Faste Anna

13.sep.2010 kl.18:39

Ja detta var jo litt av ein natur å gå i, litt annerledes enn Moringdalen . Alt du får væra med på nå da Siri, og det været da. Her er det typisk Sauda høst nå med regn,regn og regn. Så kosa det videre og fortsett med å legg inn bilder, detta er kjekt å følga med på ja.

Susanne

14.sep.2010 kl.17:07

Oi, så brun du har blitt da :D Kjempe kjekt å lesa, Siri. College i USA virke kjempe kjekt! ;) (men du må komma hjem først) :D

Skriv en ny kommentar

Siri Å. Wiersen

Siri Å. Wiersen

17, Sauda

Jeg reiser til USA med Aspect for å bo der skoleåret 2010/2011, og bloggen handler vel mest om dette. Kommentarer blir satt pris på :)

Image and video hosting by TinyPic bloglovin bloglovin Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits