Første skoleuken

Nå har jeg gått på skolen i fem dager, og alt går fremdeles fint. Mamma sa til meg at jeg måtte blogge om alt og ingenting, uansett om det bare var hverdagslige ting. Så her kommer et slikt innlegg. Nå har jeg hvertfall fått internett hjemme i huset, så det blir kanskje litt mer blogging fremmover. Jeg har tatt noen bilder jeg tenkte jeg skulle vise dere, men bildeopplasteren funker ikke, så jeg får spare de til en annen gang.

Tenkte jeg kunne fortelle litt om skolen og hvordan hverdagene mine er her. Tidsforskjellen er forresten 8 timer, for de som har lurt på det. Vi er bak dere, så det vil si at når klokken er 13.00 her, er den 21.00 hos dere.
Men tilbake til skolen - vi har samme timeplan annenhver dag, og det går greit. Nivået på arbeidet er ikke høyere her, men det er mer å gjøre. Vi har ikke fått mye lekser denne uken, men jeg merker allerede at det kommer til å bli mye lekser. Lærerne virker kjekke, og språket er egentlig ingen hindring. Har fått mye skryt for engelsken min, ei jente i dag sa til meg at hun kunne ikke høre at jeg er utenlandsk etter å ha prata litt med meg. Andre sier at engelsken min er nydelig og at jeg snakker bra engelsk. Sånne ting er kjekke å høre etter å ha vært her i to uker :))
Skolematen i kantinen er faktisk ikke så ekkel, vi betaler 2 dollar (13 kr) for maten hver dag. I dag hadde vi for eksempel spagetthi, kylling nuggets og noe sånn bollegreier, og juice eller melk. Høres kanskje ikke så godt ut, og det er ikke supergodt heller, men jeg trodde det var verre. Så det går greit, jeg venner meg mer og mer til maten for hver dag.
Skolen starter 08.27 og slutter 15.03, fotballtreningen starter 15.30 og varer i to timer. Det er hver dag det er skole, altså som regel fem dager i uken. Det er hardt, og det at vi er så høyt oppe (m.o.h.) gjør det vanskelig å springe her, er helt ferdig etter fem minutt. Men det kan bare gå en vei nå i alle fall, så det blir nok bra etter hvert. Når vi reiser på kamper er det sånn gul skolebuss som du ser på film, de er veldig ubehagelige og sitte i og sikkert ulovlige i Norge.
Jentene på laget er kjempekjekke og de er veldig snille. Ting som "good job", "great game" og "very good" blir sagt hele tiden til hverandre, føler meg arrogant som ikke er sånn selv. Men det er vel en tilvenningssak. 
I dag var det noe sånn "back to school assembly", da samla hele skolen seg i auditoriumet. Først marsjerte trommekorpset opp på scenen i mens de spillte, hele salen skreik og det var helt crazy. Kjempemorsomt! Cheerleaderne hadde et show, det var forskjellige aktiviteter av elever, drill-teamet (dans) hadde en opptreden og forskjellige folk prata. Plutselig sa de at utvekslingsstudentene skulle komme opp på scenen, det var flaut. Se for deg 800 elever + lærere, det er ganske mange. Meen det gikk fint. Vi skulle bare introdusere oss. Tror vi er fem eller seks; meg, to fra Spania, og to eller tre fra Asia. Når jeg gikk opp på scenen var det mange som ropte navnet mitt, det var morsomt. Når jeg går i gangene her kan folk si for eksempel; "oh there's the Norwegian girl, hi!".
 
Så på mandag-fredag er jeg hjemme i 6-tiden, da tar jeg meg en dusj, spiser middag, gjør eventuelle lekser og legger meg til å sove. Men jeg liker å være travel, jeg tror det har noe med at jeg har lite hjemlengsel når jeg har mye annet å tenke på. Av og til savner jeg folk hjemme veldig mye, men det er over på minuttet. Så så langt går det fint. Jeg har hatt en så perfekt start så det blir nesten sånn at jeg venter på en dårlig periode.. Men jeg får bare satse på det beste og ta ting som de kommer, jeg vet at året kommer til å bli supert uansett!

I kveld har jeg vært hos ei som heter Sarah Jane. Hun inviterte noen andre venner også, så vi var en gjeng der og spillte litt spill osv. Jeg har historie sammen med henne, så vi kom på praten, og så spurte hun om vi skulle finne på noe en dag. Elsker det med Amerikanere, de er så lette å komme i kontakt med! Hun er hvertfall kjempekoselig, og vi hadde det veldig morsomt i kveld :) Kjørte oss litt vill i nabolaget og greier, når hun skulle kjøre meg hjem. Ingen av oss har visstnok retningssans.

Cherilyn sa at dere måtte komme til graduationen min, mamma og pappa! Bare så dere vet det :) Den er i slutten på mai, sett av på kalenderen! Forventer at i hvertfall noen av dere fra Norge gidder å komme over dammen for å besøke meg :))

Dette ble et kjedelig innlegg på grunn av at bildeopplasteren ikke funker, men jeg skal legge bildene ut en annen dag. Og, jeg sier det igjen; hvis dere har noen spørsmål er det bare til å spørre, jeg trenger bloggmateriale!

Chiao! :)

2 kommentarer

Mamma

04.sep.2010 kl.09:44

Kjekt å høra frå deg, forstår du kose deg "overthere" hos ein kjekk familie. Me får satsa på mai då kanskje, hadde heilt sikkert vore kjekt det :-)

Marte

04.sep.2010 kl.19:33

Hei :) Eg hadde tenkt til å dra te Usa men hørte det var hemma mye lekser. Kor mye e det egetli? Må du liksom sitta 2-3 timar te dagen elns?

Uansett, håpe du kose deg masse :D

Skriv en ny kommentar

Siri Å. Wiersen

Siri Å. Wiersen

17, Sauda

Jeg reiser til USA med Aspect for å bo der skoleåret 2010/2011, og bloggen handler vel mest om dette. Kommentarer blir satt pris på :)

Image and video hosting by TinyPic bloglovin bloglovin Image and video hosting by TinyPic

Kategorier

Arkiv

hits